Podcast van Rene van Collem

Podcast van René van Collem

Van verslaving naar vrijheid

“Toen de super fitte Timo Eichholtz zo’n negen jaar geleden in de kliniek zat voor zijn verslaving(en), kwam op een goede dag de maker van deze serie zijn levensverhaal doen. Er was meteen een klik tussen de beide verslaafden in herstel en dat resulteerde in dat René sponsor werd van Timo en hem begon te begeleiden in zijn eerste stappen naar een leven zonder middelen. Nu, bijna tien jaar later, heeft Timo een autobiografisch boek geschreven over verslaving en herstel, getiteld Het Verhaal Achter Mijn Blauwe Ogen. Of met andere woorden: laat je niet bedriegen door wat je zag, want wat zich achter die blauwe ogen in het hoofd van Timo afspeelde, was zo donker en duister dat verdoven, zwaar verdoven, nog de enige uitweg was. Een goudeerlijk gesprek dat soms zo heftig is dat het je de adem ontneemt!”

SOS Podcast

SOS Podcast – april 2023

“SOS Podcast”

“In deze aflevering gaan we in gesprek met Timo Eichholtz, ervaringsdeskundige en schrijver van het boek Het verhaal achter mijn blauwe ogen.”

Verslaafd! De macht van de Benzo’s

7 maart 2023

Mijn gast in aflevering 11 van de serie: “De macht van de Benzo’s” is Timo Eichholtz.

In deze podcastaflevering vertelt Timo hoe verschillende benzodiazepinen zijn verslaving aan alcohol en drugs in stand hield.

Men’s Health – februari 2023

De zoveelste verslaving: sport.

‘Sport is een ongelooflijke uitlaatklep voor me, dus zonder kon ik toch niet’
‘Ik zag er fucking gruwelijk uit, maar dacht: daar MOET EEN KUUR in’

Op zijn twaalfde experimenteerde Timo Eichholtz (34) voor het eerst met drank en drugs. Het duurde niet lang voordat zijn gebruik van recreatief in problematisch overging. Hij reed vijf auto’s total loss, brak negen botten, kreeg één kunstheup en liet zich vier keer in een afkickkliniek opnemen. Tussen neus en lippen door stortte hij zich op de zoveelste verslaving: sport. Na een jarenlange interne strijd zag hij haast letterlijk het licht.

Lees hier het hele verhaal

Podcast Koos van Plateringen

Podcast Koos van Plateringen
10 december 2022

Koos van Plateringen in gesprek met Timo.

FHM – 19 november 2022

Timo Eichholtz beschrijft zijn heftige drugsverleden in ‘Het verhaal achter mijn blauwe ogen’

Twee heldere blauwe kijkers, die niet altijd zo helder zijn geweest. Timo Eichholtz heeft een, zacht gezegd, turbulent leven achter de rug. Op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met alcohol en drugs. Zijn oma’s invalide auto in de prak rijden, op klaarlichte dag van de grond geraapt moeten worden en meerdere malen ternauwernood aan de dood ontsnappen. Het hoorde allemaal bij het leven van Timo.

Lees het hele verhaal

Nooit meer kater cast

Nooit meer kater cast – 6 december 2022

Timo in gesprek met Saskia van der Zee en Jeroen Otter.

Haerlems Bodem – 29 oktober 2022

Timo Eichholtz (1988) groeide op op de grens met Aerdenhout, in een doorsnee gezin dat elk jaar op vakantie ging, met ouders die ervoor zorgden dat het hun kinderen op materieel vlak aan niets ontbrak. Toch kwam hij als gevoelig en onzeker jongetje al jong in aanraking met alcohol en drugs. Onder invloed was het dagelijks raak: als hij zijn oma’s invalidenautootje niet in de prak reed, schraapte hij een nog te bezorgen pizza van het asfalt, zocht hij ruzie in de kroeg, raakte hij zijn baan kwijt of werd hij verlaten door een geliefde. Hij verkeerde opvallend vaak in levensgevaar. Door een ongeluk, een overdosis of ruzie met de verkeerde mensen. Timo schreef in vijf jaar tijd alles op, in gezelschap van het engeltje op zijn schouder. Het boek ‘Het verhaal achter mijn blauwe ogen. Mijn gevecht terug’, dat eerder deze maand uitkwam, is het inspirerende resultaat. Haerlems Bodem sprak hem erover in één van zijn favoriete koffietentjes in de stad.

Lees verder…

Haarlems Dagblad – 21 oktober 2022