Inspirerend en rauw

Het verhaal dat Timo in dit boek vertelt is uiteraard zijn eigen levensverhaal. Maar het is meer dan dat. Hij heeft het ongecensureerd opgeschreven. Rauw, puur, hard en tegelijk zo kwetsbaar, confronterend en ontroerend. Ik heb regelmatig even moeten slikken en een leespauze moeten nemen.

Timo neemt je mee in zijn ontwakende bewustzijn vanaf de mentale en fysieke pijn naar een langzame heling. Opstaan, vallen en weer opstaan. Een enorm heftig proces.

Het boek is goed ingedeeld en gedoseerd. Vanaf de kaft kijken zijn doordringende ogen je aan en raken je. Het is echter geen boek om in één keer op een avondje uit te lezen. Ik had af en toe tijd nodig om hetgeen ik had gelezen te verwerken.
De foto’s in het boek nemen letterlijk en figuurlijk een bijzondere plek in. Ze markeren een belangrijk kantelpunt in zijn leven en zijn herstelproces.

Waarom zou je dit boek ‘moeten’ lezen, ook als je Timo niet persoonlijk kent? Omdat het niet uitsluitend zijn verhaal is. Het is het verhaal van veel (ex) verslaafden. Het legt ook de vooroordelen vanuit de medische hoek bloot bij de behandeling van ‘normale’ medische klachten van verslaafden, die al dan niet in herstel zijn, waardoor het gruwelijk mis kan gaan. Ook dat is confronterend en pijnlijk om te lezen.

Kortom: een leerzaam, bemoedigend en inspirerend boek om te lezen voor (ex) verslaafden, ouders, broers, zussen, vrienden, artsen en verpleegkundigen.
Houd vol, zet door en leer van jezelf houden.

Lees dit boek en doe er je voordeel mee!

Deijsseltje uit Haarlem